Ο Γιάννης Λαγός δεν ασκεί έφεση κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα

Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της ημέρας, ενέργεια στην οποία, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει μέχρι αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορούσε τον Γιάννη Λαγό «κηρύχθηκε εκτελέσιμο», όπως αποφάσισε το προδικαστικό τμήμα του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Σύμφωνα τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στις Βρυξέλλες, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε μία τέτοια κίνηση και σύμφωνα με πληροφορίες του δεν πρόκειται να το κάνει στις λίγες ώρες που έχει ακόμα στη διάθεση του και ένας από λόγους είναι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι δεν περνάει και πολύ καλά στις βελγικές φυλακές όπου κρατείται.

Η ημερομηνία έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει γνωστή και δεν αναμένεται να μαθευτεί για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο από αύριο κιόλας ο Γιάννης Λαγός μπορεί να καταφθάσει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η βελγική εισαγγελία αναμένεται ν’ ανακοινώσει αύριο την οριστική της απόφαση για την έκδοση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή στη χώρα μας και σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας Βρυξελλών θα χρειαστούν 7-10 ημέρες, ίσως και λιγότερο.