Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ κατά τις διαπραγματεύσεις διαφάνηκε ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς ότι θέλει στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κεντροδεξιός Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Επικεφαλής της Ισπανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η τακτική του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου στην Ελλάδα είναι παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει κανείς όταν θέλει να αλλάξει την Ευρώπη. Αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ραχόι έκανε λόγο για προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, κατά την οποία δεν ειπώθηκε η αλήθεια.

«Το απαράδεκτο ήταν ότι δόθηκε το μήνυμα στον ελληνικό λαό πως, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε πλέον πρόγραμμα διάσωσης. Εκείνο το οποίο ισχυρίστηκαν, ότι δηλαδή θα άλλαζαν τους κανόνες, ήταν άνευ νοήματος, ήταν άδικο, δεν λειτουργείς έτσι σε μια ενωμένη Ευρώπη», πρόσθεσε με νόημα.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα είμαστε εδώ γι’ αυτήν, ωστόσο πρέπει να ζητούμε την εφαρμογή των συμφωνιών».