Νέα δικογραφία κατά Παπαντωνίου για τη βίλα της Σύρου - Απολογήθηκε για τις φρεγάτες

Νέα δικογραφία με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του πολυτελούς σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα. Κατηγορίες που αρνείται ο κ. Παπαντωνίου.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος «Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

Απολογήθηκε για τις φρεγάτες
Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Τόλια η συμπληρωματική απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και επιχειρηματία φίλου του για την υποθεση που αφορά τη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως: «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».