Δημοσκόπηση ALCO: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε νέα δημοσκόπηση της ALCO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σημαντικό προβάδισμά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Παράλληλα, οι πολίτες απαντούν σε σχέση με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και την εγκληματικότητα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή, 13,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%. Άλλο κόμμα, απαντά το 5,1%. Στο 13,7% οι αναποφάσιστοι.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας», απαντά το 29%.

Η άποψη των πολιτών για το lockdown και το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Το 51% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 40% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Το 81% απαντά πως σωστά ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες όπως το λιανεμπόριο, ενώ το 12% απαντά πως οι δραστηριότητες αυτές θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.

Το 65% απαντά πως είναι σωστή η απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με τη χρήση των self tests, ενώ το 24% απαντά πως ήταν λανθασμένη απόφαση.

Αντίστοιχα, το 62% ζητεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, ενώ το 29% ζητεί να μην απελευθερωθούν.

Το 64% απαντά πως οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, ενώ το 20% απαντά πως δεν επηρεάζονται.

Τι απαντούν για την εγκληματικότητα

Το 56% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της εγκληματικότητας, ενώ το 32% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Το 12% απαντά πως δεν ξέρει.

Το 36% απαντά πως η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με τρία χρόνια πριν, το 35% απαντά πως παραμένει ίδια, ενώ το 23% λέει πως η κατάσταση είναι καλύτερη.