Ο Ν. Δένδιας είχε εντολή αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν αποτέλεσμα πλήρους συνεννόησης με τον πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Δένδιας «ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» για τη στάση που τήρησε στην Άγκυρα, επισημαίνουν συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές, μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν από την συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό.

«Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως. Και ξεκίνησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ με αναφορά σε τουρκική μειονότητα Θράκης και έμμεσης στήριξης του PKK από την Ελλάδα», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

«Η ελληνική πλευρά», προσθέτουν, «έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας».