Στη Μόσχα για σειρά επαφών με κρατικούς & ιδιωτικούς φορείς, ο υπ. Τουρισμού

Στη Ρωσία, μία αγορά εξέχουσας σημασίας, σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τουρισμό, μεταβαίνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης θα ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων από τον κλάδο του τουρισμού, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε τουριστικές αγορές υψηλού ενδιαφέροντος για τον Ελληνικό Τουρισμό, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος για το 2021.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Μόσχα έχει ως εξής:

  • Το απόγευμα της Τετάρτης, 14/04, ο Υπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας.
  • Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 15/04, ο κ. Θεοχάρης θα έχει επίσημες συναντήσεις με:
    – Την κυρία Zarina Doguzova, επικεφαλής του Federal Agency for Tourism (Rostourism)
    –  Και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Dmitriy Zverev.

Κοινό αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις συναντήσεις είναι θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στους κανόνες και στα πρωτόκολλα για το άνοιγμα της αγοράς και των συνόρων, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

Σειρά επαφών του υπουργού Τουρισμού στη Μόσχα

Την Παρασκευή, 16/04, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Christofor Alexandrovich Konstantinidi, Αναπληρωτή Επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Εθνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και με τον κ. Δημήτρη Σαρακιανίδη, Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Σότσι, επενδυτή και Πρόεδρο της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρόξενο στη Μόσχα, με Έλληνες ομογενείς, Ρώσους αξιωματούχους και επενδυτές, με τον Έλληνα προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κ. Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και με τον ιδιοκτήτη της ομάδας.
Μεγάλο το ενδιαφέρον ρωσικών ΜΜΕ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα συναντήσει εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών Ομίλων και πρακτορείων από τη Ρωσία (Biblio Globus, Pegas, Ambotis, Coral, TUI), καθώς είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για την επανεκκίνηση του Τουρισμού μετά και το περσινό επιτυχημένο άνοιγμα της αγοράς στη χώρα μας.

«Το ταξίδι του υπουργού Τουρισμού στη Μόσχα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ρωσικών δημοσιογραφικών δικτύων. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα της Ρωσίας», όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του αρμόδιου υπουργείου.