Κ. Μητσοτάκης: Η εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Στην εκτίμηση ότι είναι εφικτό μέχρι το Πάσχα, με τους αυξημένους εμβολιασμούς, «να έχουμε χτίσει ένα πρώτο τείχος ανοσίας» και στα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, προχώρησε ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση ως ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις από τα εμβόλια και αντίστοιχη απόδοση έχουμε πρόσθεσε ως προς και την πρώτη δόση.

Κατά την τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε πως η εστίαση θα ανοίξει αρχές Μαΐου, μετά το ορθόδοξο Πάσχα, όπως είχαμε γράψει νωρίτερα, στο Politis Online.

Ο κ Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία απέτυχε όπως είπε, στην έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων και στην τροφοδοσία των κρατών μελών με εμβόλια με αποτέλεσμα σήμερα όλοι και ο ΠΟΥ, να αναγνωρίζουν ότι η πορεία του εμβολιασμού στην Ευρώπη είναι απελπιστικά αργή. «Η Ελλάδα σήμερα αν είχε τριπλάσια εμβόλια στη διάθεσή της θα έκανε τριπλάσια εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία και θεωρούν ότι όσο υπάρχει έχουν ένα συνεχές αντιπολιτευτικό όπλο για να ασκούν κριτική», τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε: «ξέρετε, κύριε Τσίπρα, κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια, μόνο με το νταούλι. Προσέξτε, γιατί και οι κορονοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορωνοϊό. Θα τελειώσει ο κορωνοϊός και τότε τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;».

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στην κ. Γεννηματά «μαξιμαλισμό», στον κ. Τσίπρα «μηδενισμό», στον κ. Κουτσούμπα «αρνητισμό», στον κ. Βελόπουλο «λαϊκισμό» και στον κ. Βαρουφάκη «σουρεαλισμό» και τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει με τον ελληνικό λαό στο δρόμο του ρεαλισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι του θύμισε με την ομιλία της «τον κ. Τσίπρα αλλά χωρίς το ταλέντο του στο ψέμα και στον λαϊκισμό».

Αναφερόμενος στα self test ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι παρά τις όποιες μικρές αστοχίες μπορεί να προκύψουν, κάνουμε το απολύτως σωστό και ανέφερε ότι θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε την δυνατότητα όλοι οι μαθητές Λυκείου να έχουν προμηθευτεί τα test.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του υπογράμμισε ότι «η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», ενώ τόνισε ότι «είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα και πολύ πιο σωστό να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων».