Ανάκριση Novartis: Κλήθηκε ως μάρτυρας ο Στ. Κοντονής

Τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Κοντονή στις 9 Απριλίου, και τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, στις 22 Απριλίου, έχει καλέσει ως μάρτυρες η ανακρίτρια-αρεοπαγίτης του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, σχετικά με την υπόθεση της καταγγελλόμενης σκευωρίας Novartis.

H ανάκριση σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ήδη εκτός από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ήδη είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, κατέθεσαν η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη και η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Και οι δύο φέρονται να επανέλαβαν όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη, διενήργησαν προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες.

Έχουν ήδη καταθέσει επισης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής και η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Επίσης, από τα πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.