Θετικές εκτιμήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ  Φάιμαν, στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, ο Καγκελάριος, καθώς και ο Αντικαγκελάριος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, αναφέρουν πως θα δοθεί “το πράσινο φως” για την παράταση του προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο κ. Φάιμαν, για τους επόμενους τέσσερις μήνες, την Ευρωζώνη θα απασχολήσει η  συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα.

Ακολούθως, ο Καγκελάριος δήλωσε ότι αν βρεθεί σήμερα λύση αυτό σημαίνει πως “υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση”.

Ο κ. Μιτερλένερ από την πλευρά του, τόνισε πως σήμερα θα  υπάρξει μια προσωρινή λύση και πως διαγράφεται μια «εκτόνωση». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν πολλές θετικές προθέσεις, ωστόσο, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι προτάσεις θα λειτουργήσουν.

Να σημειωθεί πως για θετική έκβαση στις συνομιλίες κάνει λόγο και αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, «βασιζόμενος σε ό,τι έχει δει».