Φλοράνς Παρλί: Tο να είσαι Φιλέλληνας «σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη» (Video)

«Εξ ονόματος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, που με μεγάλη του λύπη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, σας ευχαριστώ που με υποδεχθήκατε για την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης» επεσήμανε εισαγωγικά η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλ,ί κατά την αντιφώνησή της στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κάθε ταξίδι στην Ελλάδα είναι ένα ταξίδι στις πηγές μας, τόνισε και επικαλούμενη τον Φρανσουά Μιτεράν είπε πως σε αυτή τη γη, σε αυτά τα χρώματα, σε αυτά τα φώτα, εδώ βρίσκονται όλα τα σημεία αναφοράς μας.

Εξέφρασε τον μεγάλο ενθουσιασμό που «αισθανόμαστε στη Γαλλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο όταν μιλούμε για τον μεγάλο αγώνα για την ελευθερία». «Θαυμάζουμε αυτόν τον λαό του Όχι, αυτή τη λατρεία για την ελευθερία που αποκτήσατε με τόσο μεγάλο κόπο» υπογράμμισε και μίλησε για τη «μεγάλη αγάπη που μας ενώνει εδώ και 200 χρόνια».

Στην ιδιαίτερα θερμή αντιφώνησή της η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης ανέφερε ακόμη πως το να είσαι Φιλέλληνας σήμερα «σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη».

Δείτε την αντιφώνηση της Φλοράνς Παρλί από το 27.25 λεπτό: