Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επανεκκίνηση της εστίασης & e-shopping στις λαϊκές αγορές

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την πολύπαθη εστίαση προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι σκοπός είναι η διευκόλυνση της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων.

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

Επανεκκίνηση της εστίασης: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα και τόνισε ότι πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

«Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά», σημείωσε.

Το e-shopping και στις λαϊκές αγορές και οι αντιρρήσεις: Είμαστε προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών του 21ου αιώνα!

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης, προσθέτοντας ότι πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους.

«Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα. Ως υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.