Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «H ταύτιση με Βαξεβάνη δεν κρύβεται-Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται»

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, που εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, το ένταλμα αυτό εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, οι οποίοι πριν δύο ημέρες, είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, μετά τη δημοσίευση καταγγελιών πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «θέλει να φιμώσει όσους αποκαλύπτουν το όργιο αστυνομικής βίας», με τη Νέα Δημοκρατία να τονίζει ότι «η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον».

ΣΥΡΙΖΑ: Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

«Zούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δυο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ. Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι».

ΝΔ: Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαξεβάνη δεν κρύβεται

«H ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον. Είναι απόλυτη. Δεν ξέρουμε ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Και πόσα τους συνδέουν», απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ.