Με τηλεδιάσκεψη τελικά η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη

Ανατρέπονται τα πλάνα για την δια ζώσης διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου, καθώς αυτή τελικά θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της έξαρσης νέων μολύνσεων από κορωνοϊό στα κράτη της Ε.Ε.

Ειδικότερα, στις 25 και 26 Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Παρά το αρχικό αυτό σχέδιο, έγινε και επισήμως γνωστό ότι η Σύνοδος θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας συνεχίζει με αμείωτη ένταση να πλήττει τα κράτη-μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, αμφίβολο είναι αν θα ληφθούν επίσημες αποφάσεις, καθώς συνήθως μετά από τηλεδιασκέψεις υπάρχουν μόνο δηλώσεις.

Η είδηση της ματαίωσης διεξαγωγής της Συνόδου, δια ζώσης, γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων COVID19 στα κράτη μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες», έγραψε ο Μπάρεντ Λέιντς, εκπρόσωπος του κ.Μισέλ.