Στον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει την εξάπλωση του ιού η ΝΔ: 632 πορείες από αρχές Φεβρουαρίου

Ευθείες βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή της.

Η ΝΔ αναφέρεται συγκεκριμένα στις πορείες που έγιναν σε όλη τη χώρα, από τις αρχές Φεβρουαρίου, εν μέσω πανδημίας, και ρίχνει τις ευθύνες για την εξάπλωσή του κορωνοϊού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«632 πορείες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μισές εξ αυτών για τον Κουφοντίνα. Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα. Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωσή της. Και, δυστυχώς, συνεχίζει σε αυτόν τον δρόμο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα Ελλάδος | OPEN TV - YouTube

Πώς σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας τις κατηγορίες και τι απάντησε πρόσφατα

Αναφορικά με τις διαδηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες Πέμπτη στο Open απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για όσα καταλογίζει το κυβερνών κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είπε ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι ποικιλοτρόπως από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δεν περιμένουν κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, για να διαμαρτυρηθούν και πως δεν είναι η αντιπολίτευση εκείνη που υποκινεί τις διαδηλώσεις, αλλά αυτές είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.

Τόνισε δε, ότι τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης, την οποία μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προσφάτως προσκομίσε στη Βουλή επισημαίνουν πως οι συγκεντρώσεις των μη αρνητών του κορωνοϊού δεν διασπείρουν τον ιό όσο εκείνες  των αρνητών, ενώ τόνισε ότι την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων, που θα έπρεπε να γίνουν προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις την έχει η κυβέρνηση.

«Να δεχθώ ότι πρέπει να σταματήσουν. Με ποιου την πρωτοβουλία θα γίνει; Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μην πυροδοτεί την ένταση;» είπε χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας και επανέλαβε την πρόταση για ένα πολιτικό μορατόριουμ.