Χρυσοχοΐδης προς νέους «Η αστυνομία δεν είναι δράκος παραμυθιού. Το περιθώριο δεν σας αξίζει. Γυρίστε πίσω»

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και απευθυνόμενος προς τους νέους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναγνώρισε πως κάποιοι έχουν χάσει την πίστη τους στην πολιτεία και πως οδηγούνται έτσι, σε ακραίες συμπεριφορές.

«Δεν μπορούμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους αφήσουμε να παρανομούν! Απευθύνω έκκληση σε γονείς, δασκάλους και τους ίδιους τους νέους να μην αφήσουμε τη βία και τον φανατισμό να κυριαρχήσουν! Δεν είμαστε εχθροί σας! η αστυνομία δεν είναι δράκος κανενός παραμυθιού! Κανένα περιθώριο δεν σας αξίζει, δεν σας θέλουμε εκεί ελάτε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε μέσα στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις εκ των οποίων οι μισές πραγματοποιήθηκαν για το αίτημα του τρομοκράτη = Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και όπως είπε, μόλις σε 19  εξ αυτών, έκλεισαν οι δρόμοι.

Χρυσοχοΐδης: «Θα διαδήλωνα μαζί με τον Παφίλη αν το κλίμα ήταν ζοφερό» |  Reader.gr

Κονταροχτύπημα και για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

«Το γεγονός της Νέας Σμύρνης είναι αποκρουστικό αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας και κοινή λογική αν πούμε ότι ήταν κανόνας!», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ένωσαν το λούμπεν στοιχείο των γηπέδων με βίαιες μειοψηφίες, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών.

Με 9 τραυματίες αστυνομικούς και κανένα διαδηλωτή! Ποιος ασκεί βία τελικά; ποιος κατέστειλε εσάς στη Νέα Σμύρνη; Ποιος χάλασε την εικόνα της διαμαρτυρίας σας; Ποιος κερδίζει με λόγια αστήριχτα με τα λόγια αυτά;», επέμεινε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το λούμπεν στοιχείο και οι βίαιες μειοψηφείς ενώθηκαν και το εκμεταλλεύονται όποια κόμματα δεν έχουν θέσεις και δύναμη να πουν τη θέση τους».

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη - YouTube

Αναφορά Χρυσοχοϊδη σε…  “αριστερό Τραμπισμό”

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι η πολιτική καταστολής των λαϊκών αγώνων είναι διαχρονική και θα συνεχιστεί καθώς όπως είπε αποτελεί πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέτρα καταστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Έχουμε στη διάρκεια της πανδημίας τα λιγότερα επεισόδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», απάντησε ο υπουργός σημειώνοντας: «κάποιοι αγκάλιασαν τις πορείες, τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες. Είναι ανευθυνότητα να τις συνδέεις με το μίσος ενός αριστερού Τραμπισμού!».