Γενναία κίνηση Κυμπουρόπουλου: «Ζητώ δημόσια συγνώμη. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων»

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ψήφος του κατά των αμβλώσεων, σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανέφερε ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης», μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Εξηγώντας τη στάση του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξεκαθάρισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» πως «ήταν μια τροπολογία σε ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, από την στιγμή της σύλληψης. Αυτό ψηφίζαμε. Υπάρχουν άλλα ψηφίσματα που έχω ψηφίσει τα οποία είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος επισήμανε πως η ψήφος του στο συγκεκριμένο ψήφισμα που αφορούσε στα δικαιώματα των παιδιών, δεν αντικρούεται με τις αμβλώσεις, αλλά είναι αλληλοσυμπληρούμενη με το συγκεκριμένο θέμα.

«Βεβαίως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν την αυτοδιάθεση του σώματός τους και να αποφασίζουν αν μπορούν να κρατήσουν ή όχι το έμβρυο που κυοφορούν και εννοείται ότι είμαι μαζί τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τόνισε πως η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, αν ήταν όμως αλήθεια -πράγμα που δεν ισχύει- ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη.

«Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο αναπαράχθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες με στόχο μια αντιπολιτευτική σπέκουλα στο πρόσωπό μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τη στάση του κόμματός του δήλωσε πως η ΝΔ εξέφρασε μια πάγια θέση της και μια πολιτική την οποία υποστηρίζει. «Μπορεί εγώ να έκανα κάποιο λάθος και να αντέδρασα αργοπορημένα ως προς τη δικιά μου αντίδραση. Το κόμμα άλλωστε δεν είναι για να υποστηρίζει τους βουλευτές της, αλλά οι βουλευτές τις αποφάσεις του κόμματος».

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.