Βουλή: Απαντήσεις για την τέλεση βάφτισης από τον Άδωνι Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις για την τέλεση βάφτισης από τον Άδωνι Γεωργιάδη ζητά με ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγραφών προς τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ζητά να κατατεθούν το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, η καταχωρημένη με αριθμό πρωτοκόλλου αίτηση βάσει της οποία εκδόθηκε η άδεια και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.

Επιπλέον υπογραμμίζουν πως ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.