Άνοιγμα των δικαστηρίων, προανήγγειλε ο Κ. Τσιάρας - Έως την Πέμπτη η τροπολογία

Την απόφαση της κυβέρνησης να εκκινήσει ξανά την λειτουργία των δικαστηρίων προκειμένου αυτά να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο, τηρώντας βεβαίως όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανέπτυξε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης, ο κ. Τσιάρας εξήγησε πως μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα κατατεθεί τροπολογία όπου θα ρυθμίζονται τα ανοιχτά ζητήματα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων.

«Οι επιδημιολόγοι δίνουν έναν οδικό χάρτη! Ερχόμαστε να προτείνουμε το άνοιγμα των δικαστηρίων αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και εκεί στεκόμαστε», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν μπορεί σε μια ευνομούμενη πολιτεία να λειτουργεί η εφορία και όχι το υποθηκοφυλακείο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «δεν μπορεί να συνεχίσει να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να μη δίνεται στους πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας ούτε καν προσωρινής, γιατί εκδίδονται μεν αποφάσεις, αλλά δεν εκτελούνται».