Αρ. Πελώνη: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου

«Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες στις οποίες θα έχουμε πίεση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επισήμανε πως το εάν θα καταστεί δυνατό να τηρηθεί το άτυπο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων και Λυκείων ως το τέλος Μαρτίου θα κριθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι «δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου», τόνισε ωστόσο ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα είναι, όπως είπε, «ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα». Υπογράμμισε επίσης ότι εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Η κ. Πελώνη εκτίμησε ότι περί τον Μάιο θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τείχος ανοσίας, όταν θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το τι θα γίνει το Πάσχα σε σχέση με τις μετακινήσεις, καθώς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δεδομένων.

Όσον αφορά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι είναι σαφές ποιοι υποδαυλίζουν την κοινωνική ένταση, χαρακτήρισε «υποκριτικά και κροκοδίλεια δάκρυα εκ των υστέρων» όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι στην αυριανή ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και ένα περίγραμμα προτάσεων.