Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα

Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, μόνο στις 16 Μαρτίου και όχι στις 15 και 16 Μαρτίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Την σχετική ενημέρωση δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του, σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ διπλωματικές πηγές τονίζουν με σαφήνεια πως για την Ελλάδα, οι επαφές αυτές  παραμένουν διερευνητικές και μόνο.

Ακολούθως στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Οι πιο πρόσφατες συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη εστίασαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος και η όλη συνάντηση τότε την οποία είχε ζητήσει η Τουρκία, υπήρξε μία πρώτη επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Στις 16 Μαρτίου ο 62ος γύρος

Υπενθυμίζεται δε, πως έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2020, στην Άγκυρα, ανάμεσα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.