Έκκληση Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση του ΕΣΥ - Κίνητρα & 2.000 ευρώ τον μήνα

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ στο πλαίσιο των μεγάλων αναγκών που έχει επιφέρει το τρίτο κύμα της πανδημίας απευθύνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας, παράλληλα και κάποια συγκεκριμένα κίνητρα.

Με επιστολή του προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Βασίλης Κικίλιας ζητά να πράξει τα δέοντα, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά: Μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη αμοιβής για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών σε εφημερίες ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

«Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας», επισημαίνουν δε,  από το υπουργείο Υγείας.