ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μητσοτάκη: «Η στρατηγική της έντασης το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας»

Μία ακόμη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης, με την οποία ουσιαστικά απαντά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα γεγονότα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «στρατηγική έντασης» από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το μόνο που διασφαλίζει είναι η «ανακύκλωση της βίας και η κοινωνική ανασφάλεια».

«Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια. Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Κ. Μητσοτάκης: Nα επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα επεισόδια και τον τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, έστειλε μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι απόψε στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα ότι «η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει», προσθέτοντας και το εξής: «Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».