Το ζεύγος Μακρόν ίσως παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Τι απαντούν πρίγκιπα Κάρολος και Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κλειδώνει» η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση και τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Εμμανουέλ Μακρόν ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή στο να δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Υπάρχει ένα εμπόδιο, το οποίο εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεπεραστεί. Την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί η υψηλή επίσκεψη, είναι προγραμματισμένη και η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο πρόεδρος Μακρόν θα έρθει στη χώρα μας και θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Η παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25η Μαρτίου, στο Σύνταγμα, θα γίνει τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, και στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση, εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν προσκληθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,  και ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του Βρετανικού θρόνου Κάρολος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος επιθυμεί να βρεθεί στην Αθήνα – Θα εξαρτηθεί βέβαια από την πανδημία του νέου κορωνοϊού

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο απευθύνοντάς του ο ίδιος την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του και τους δεσμούς που τον συνδέουν από την πλευρά του πατέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου για την Ελλάδα και έκανε θερμή αναφορά στη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας, που τελεί υπό την αιγίδα του ιδίου.

Στην πρόσκληση να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα απάντησε θετικά, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση για την αποδοχή της, εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία στην Βρετανία είναι καταιγιστική.

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν θα πάει στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου για τους εορτασμούς της Επανάστασης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του, δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση που του εστάλη για να παρευρεθεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στις 29 Ιανουαρίου.