Σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανακοινώνει την Τετάρτη ο Β. Κικίλιας

Την Τετάρτη το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, αναφορικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του, σε όλη τη χώρα, όπως αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη, στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο το απόγευμα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών, που κάνει ο ίδιος κάθε Τετάρτη στις 18:00, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, όπου και συγκεντρώνεται το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, καθώς και τα περισσότερα κρούσματα.

Στην έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη εξεύρεσης έξυπνων μέτρων, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του lockdown, το οποίο έχει κουράσει τους πολίτες και την οικονομία, ενώ δεν έχει επιφέρει δυστυχώς την μείωση κρουσμάτων, νοσηλευομένων και θανάτων, όπως ήταν ο αρχικός στόχος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου και παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή  της ραγδαίας μετάδοσης του ιού.