Στη λίστα για τη διαπραγμάτευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων

Έως τα μεσάνυχτα αναμένεται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση τη λίστα με τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις Βρυξέλλες ώστε να αξιολογηθούν το πρωί της Τρίτης (24/02) από το Euro Working Group.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε τονίσει ότι μερικά θέματα όπως αυτό των εργασιακών σχέσεων αλλά και η ρύθμιση με τις 100 δόσεις δεν είναι προς διαπραγμάτευση, κάτι όμως που διέψευσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «είναι μέσα στη λίστα κι έχοντας υπόψη την παράγραφο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη συμφωνία της Παρασκευής (20/02), η άποψή μου είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αναφέρω τη συμφωνία γιατί κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτελεί μονομερή ενέργεια και δεν θα γίνει αποδεκτή. Η φρασεολογία της παραγράφου λέει ότι “απαγορεύονται μονομερείς ενέργειες υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλούν δημοσιονομικό κενό”, και αυτό δεν προκαλεί δημοσιονομικό κενό».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα κατέβουν κάποιες θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες και είναι δύσκολο μια απόφαση σαν αυτή των 100 δόσεων να μην γίνει αποδεκτή, γιατί «τα “όχι” πρέπει να έχουν λογική και στη συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κάποια λογική εφόσον δεν έχει δημοσιονομικό κενό».