Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 15 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Tι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ισχυρό προβάδισμά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, βρίσκεται μπροστά με διαφορά 15 μονάδων. Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους τόσο για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις, όσο και για το lockdown.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 27% απαντά «κανένας από τους δύο».

Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στις υποθέσεις Μπεκατώρου και Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι επιθυμούν να ανοίξει πρώτο όταν αρθεί το lockdown

To 44% ζητεί να ανοίξουν ταυτόχρονα τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο όταν αποφασιστεί άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Το 29% ζητεί να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, ενώ το 19% να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία.

Επιπρόσθετα, το 68% ζητεί παράταση του Lockdown, την ώρα που το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Η άποψη των πολιτών για τα εμβόλια

Επίσης, το 75% σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 14% αρκετά αργότερα, ενώ ένα 9% απαντά πως δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 80% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 18% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Το 56% απαντά πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, την ώρα που το 19% απαντά πως δεν ανησυχεί τόσο.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της Pulse: