Έτοιμο το 13032 για SMS για όταν ανοίξει το λιανεμπόριο: Πώς διασφαλίζει το 3ωρο

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032, η οποία θα διασφαλίζει τον περιορισμό χρόνου στο τρίωρο για την περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι: «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή».

Έχει δε διασφαλιστεί πλέον ένας τύπος “κόφτη”, καθώς με την χρήση του ειδικού κωδικού μετακίνησης στον νέο πενταψήφιο 13032, υπάρχει όριο χρήσης τους, μία μόνο φορά την ημέρα, ώστε να διασφαλίζεται η αυστηρά τρίωρη διάρκεια για τις αγορές μας.

Η πορεία των εμβολιασμών και οι σχετικές βεβαιώσεις

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι «έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτήν την εβδομάδα θα περάσουμε τα 1 εκατ. εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις, έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους 30.0000 εμβολιασμούς την ημέρα. Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο».

Για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού. «Για παράδειγμα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Κι αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό» εξήγησε.

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στα ΕΛΤΑ

Αναφορικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ ανέφερε ότι ο στόχος έχει πιαστεί από το πρώτο κάλεσμα και θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός της εταιρείας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες, καθώς «από αυτόν τον μήνα οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να δουλεύουν από το γραφείο ή το σπίτι τους κι όχι να χρειάζεται μετάβαση σε κτηματολογικά γραφεία».