Βολές Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: «Εσείς, Πολάκης και Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα-Δεν μπορείτε να πάρετε αποστάσεις από τη λάσπη»

Αφού ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο λόγος δόθηκε ξανά στον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη, για την τριτολογία του στη συζήτηση που αφορά την υπόθεση Λιγνάδη και την «καμπάνια χυδαιότητας».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τη λάσπη, ενώ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

«Το #MeToo και οι αποκαλύψεις οι οποίες γίνονται σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν έχουν κομματικό χρώμα και κομματική ταυτότητα», είπε ξεκινώντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε τα εξής: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να καπελώσω αυτό το κίνημα. Έχω την ευθύνη όμως ως πρωθυπουργός της χώρας να το στηρίξω, να το ενισχύσω και να το θωρακίσω θεσμικά. Αυτό ακριβώς κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», τόνισε.

Έθιξε ξανά το θέμα ότι η κουβέντα απομακρύνθηκε από την ουσία της και επεσήμανε ότι θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να επανέλθουμε γιατί, όπως είπε, «το θέμα αυτό ήρθε για να μείνει» και «τα στόματα τα οποία άνοιξαν δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια μιντιακή φωτοβολίδα».

«Δεν είναι μιντιακό το θέμα, το γνωρίζετε πολύ καλά και πολλές απ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λύνονται», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η αποτροπή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως «πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η αποτροπή», να μπορούν να αποτραπούν αυτά τα συμβάντα στο μέλλον. Συμπλήρωσε πως ειδικά στο κομμάτι της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει γίνει σημαντική δουλειά και έκανε ειδική αναφορά στην κυρία Έλενα Ράπτη που, όπως είπε, έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτό.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε το νομοθετικό πλαίσιο για τον ομαδικό βιασμό, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Είστε το ίδιο πράγμα με Πολάκη και Βαξεβάνη

Μιλώντας για την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και των τρολ του Διαδικτύου, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική του κόμματος. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

Κλείνοντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πράγματι στο διαδίκτυο λέγονται σκληρά πράγματα ορισμένες φορές. «Θέλω να τελειώσω με το εξής: “Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πολιτικός της Μεταπολίτευσης”, “Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι σαν να κλέβεις εκκλησία”, “Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος”. Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης, που είναι δίπλα σας. Ποιος είναι πιο υποκριτής; Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;».