Διαμαρτυρία υπέρ του Δ. Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της ΠτΔ - Σκληρή η απάντηση Ταραντίλη

Φέιγ βολάν για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα πέταξε ομάδα περίπου 50 ατόμων στη 13:05 μ.μ. έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην οδό Μυλλέρου, στο Μεταξουργείο, αφότου πραγματοποίησε σύντομη πορεία, ζητώντας την παρέμβασή της, στο ζήτημα του απεργού πείνας και δίψας από χθες Δευτέρα, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕθ, του νοσοκομείου Λαμίας.

Η ομάδα των συγκεντρωμένων φώναξε συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα,  ο οποίος ζητάει την έννομη μεταγωγή του, στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε την ποινή του αρχικά, ώστε να συνεχίσει να την εκτίει εκεί, ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος.

Τρικάκια για Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της ΠτΔ

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν κατόπιν, από το σημείο χωρίς να προκαλέσουν φθορές, ενώ δεν χρειάστηκε να γίνουν προσαγωγές.

Σκληρή απάντηση Ταραντίλη

Την έντονη αντίδραση και την σκληρή απάντηση, του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη προκάλεσε η σημερινή παρέμβαση αγνώστων έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Ο σημερινός στόχος των τραμπούκων, υποστηρικτών του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου όπου πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα. Ας γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα, λειτουργεί το κράτος δικαίου.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες τρομοκρατούν κάποιον, κάνουν λάθος. Η Δημοκρατία, ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να σταθεί στα όσα ορίζει ο νόμος σχετικά με την περίπτωση του καταδικασθέντος κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε τελικό στάδιο σε ό,τι αφορά την επιβίωσή του.