Δημοσκόπηση Interview: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Πώς βλέπουν οι πολίτες το εμβόλιο

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα Tv, μεγάλη παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης έρευνας, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν τόσο σε ερωτήσεις που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα, όσο και για τα εθνικά θέματα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 17 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37.6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, το ΚΙΝΑΛ 7.9%, το ΚΚΕ 5.2%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜεΡΑ25 3.4%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11.5%.

Μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον δεύτερο με ποσοστό 51%, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 23%. Κανένας είπε το 26%.

Σε ερώτηση αν συμφωνούν με τις δαπάνες για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς το 69% απάντησε θετικά σε αντίθεση με το 28% που απάντησε αρνητικά.

Μεγάλο ποσοστό των πολιτών από αυτούς που δεν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται αυτά τα εμβόλια. Συγκεκριμένα το 77%.

«Έχει τύχει να παραβιάσετε κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα;» ρωτήθηκαν οι πολίτες. Όχι ή μάλλον όχι απάντησε το 76% ενώ το 24% ναι ή μάλλον ναι.

Σε ερώτηση αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού όταν έρθει η σειρά τους, το 72% απάντησε ναι ή μάλλον ναι σε αντίθεση με το 15% που απάντησε όχι ή μάλλον όχι.