Τσίπρας σε ηθοποιούς: Πολιτική ευθύνη Μητσοτάκη η επιλογή Λιγνάδη

Ηθική και πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη καταλόγισε ο Α. Τσίπρας στο θέμα των καταγγελιών σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου Δ. Λιγνάδη, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ήταν επιλογή της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, αλλά δική του.

“Την ηθική και πολιτική ευθύνη την έχει ο επιτελάρχης του κράτους, ο οποίος επί 20 μέρες δεν βγαίνει μπροστά να πει είναι “φιλος μου και ως εδώ”” ανέφερε ο Α. Τσίπρας, υπαινισσόμενος πως γίνεται μια προσπάθεια να μην έρθουν στο φως οι αποκαλύψεις σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού, για τον οποίο θεωρεί πως ήταν επιλογή του Κ. Μητσοτάκη και όχι της Υπουργού Πολιτισμού.
“Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό. Πρέπει να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Να δικαστούν και να καταδικαστούν αν είναι ένοχοι και αν είναι αθώοι να τους ζητήσουμε συγνώμη” τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που είχε με ηθοποιούς για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Νωρίτερα ο Α. Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε:

“Χρωστάμε μια ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που καταγγέλουν στιγμές που τους πόνεσαν και τους πλήγωσαν. Ολοι μετά απ’ όλο αυτό θα γίνουμε καλύτεροι και δεν πρέπει να το δούμε ως αδυναμία για το θέατρο, αλλά ως δύναμη”
Ο Α. Τσίπρας, ανέφερε πως τα περιστατικά εκφοβισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βιασμού, δεν επικεντρώνονται μόνο στο χώρο του θεάτρου, αλλά και του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας και της πολιτικής.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Γιώτα Αργυροπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Μπιμπίλας, Όμηρος Πουλάκης, Κλέλια Ρενέση, Γιάννης Στάνκογλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Τάνια Τσανακλίδου και Αιμίλιο Χειλάκης. Συντονίστές της εκδήλωσης οι Άννα Ελεφάντη και Μάριος Αθανασίου