Παραδοχή Μητσοτάκη: «Θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη, από τους εταίρους μας»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόση συνέπεια θα επιδείξει στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία είναι ξεκάθαρο: Δεν είμαι αφελής, πρέπει να διαπιστωθεί συνέπεια από την πλευρά της, τονίζει.

«Θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει σε γενικές γραμμές κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση για την Τουρκία, αλλά δεν σας κρύβω ότι ορισμένες φορές θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη» και τόνισε πως «η Ελλάδα επιζητά να επιλύσει τη μόνη διαφορά της με την Τουρκία, δηλαδή τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών».

Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε και το «μήνυμα» στην Άγκυρα, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι, όμως αφελής, θέλω να διαπιστώσω συνέπεια από την πλευρά της Τουρκίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η απειλή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα πρέπει να είναι αξιόπιστη, ειδάλλως δεν θα λειτουργήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά», επισήμανε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.