Μήνυμα Α. Τσίπρα για τον πυροσβέστη που έφυγε από τη ζωή στον Έβρο: «Η αφοσίωσή του μας συγκλονίζει»

Tα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του σήμερα στον Έβρο, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους & τους συναδέλφους του» έγραψε σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46ρονος αρχιπυροσβέστης, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, κινούνταν με πυροσβεστικό όχημα το οποίο είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Πέτροβιτς. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.