Οι εταιρείες κινητής, εμπόδισαν τον «κόφτη» στα SMS - Ολικό lockdown εάν χρειαστεί

«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα διστάσουμε», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Διευκρίνισε ότι το 70% της επικράτειας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση εκτός (click away) και εντός (click inside), αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν. Το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», εξήγησε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. Πήραμε προληπτικά μέτρα και κοκκίνισε η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες».

Ζητήσαμε να μπει κόφτης στα SMS

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποκάλυψε ακόμη ότι το υπουργείο ζήτησε να μπει φραγή στο SMS για τις μετακινήσεις, άλλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό τον φόβο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και με κίνδυνο για αγωγές πολιτών, αρνούνται να το κάνουν.