Την επιστροφή Ελλάδας-Τουρκίας στον διάλογο, ενθαρρύνουν οι Βρυξέλλες

Τη στήριξη του Βελγίου στην Ελλάδα αναφορικά με τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την ενθάρρυνση του διαλόγου της χώρας μας με την Τουρκία, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές κατά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση Δένδια - Βιλμές: Στο επίκεντρο οι περιφερειακές εξελίξεις - CircoGreco

«Η επιστροφή στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για επίλυση διμερών διαφορών και η πρόσφατη εποικοδομητική στάση του τελευταίου είναι δύο εξελίξεις που ενθαρρύνονται από το Βέλγιο» αναφέρει η ανακοίνωση του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών, επικροτώντας την σημαντική αυτή διπλωματική εξέλιξη.

Τέλος, αυτή η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για το Βέλγιο να εξετάσει μια επίσημη αποστολή στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021, προκειμένου να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, με την επιφύλαξη της εξέλιξης της κατάστασης της πανδημίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνάντηση Νίκου Δένδια και με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο η ανατολική Μεσόγειος

Συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Η Διαδικασία Διαλογισμού «NATO 2030», οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Εαρινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.