Tσίπρας σε εμπόρους: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σήμερα στο Ίλιον

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες περιοδεύοντας το πρωί στο Ίλιον. Όλοι περιέγραψαν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στην πανδημία αφού το lockdown είχε ως αποτέλεσμα όπως είπαν να ρίξει τον τζίρο τους μέχρι και 60%.

Ταυτόχρονα όπως είπαν το click away δεν κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα αφού λειτούργησε μόνο για εξειδικευμένες επιχειρήσεις και γενικά για τους μεγάλους στο χώρο του λιανεμπορίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ένα εξαιρετικό κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Τόνισε δε ότι:

«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι να γίνει η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε , διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία.»

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ίλιον περιόδευαν ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυη πόλη -Συμμαχία για το Ιλιον, Κώστας Κάβουρας.

Η Έφη Αχτσιόγλου έγραψε στο facebook:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε την αγορά στο Ίλιον. Ακούσαμε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καθημερινά δίνουν μάχη για να παραμείνουν ανοιχτές, αλλά και των εργαζομένων τους που αγωνίζονται για τον βιοπορισμό: Χρέη, έλλειψη ρευστότητας, ραγδαία μείωση εισοδημάτων και αβεβαιότητα είναι οι βασικές πληγές της αγοράς.

Οι δυνατότητες για την επούλωση αυτών των πληγών υπάρχουν, όπως και οι προτάσεις μας που τις καταθέτουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση από την αρχή της πανδημίας. Το κρίσιμο όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν συνομιλεί με την πραγματικότητα και τα προβλήματά της, αλλά αυτοθαυμάζεται και περιφέρεται ανέμελη.»