Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Νέες απειλές -αυτή τη φορά παρουσία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας- εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, βάζοντας για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο το Καστελόριζο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Ελλάδα διεκδικεί άδικα θαλάσσιο χώρο, σε ένα νησί με απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, «όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, να φιλοξενήσει η χώρα του μια τέτοια συνάντηση.