Απασφάλισε ο Λοβέρδος: «Ή θα διπλασιάσει τις δυνάμεις του το ΚΙΝΑΛ, ή θα καταλήξει σαν το Ποτάμι»

Δύο ημέρες μετά την καθαίρεσή του, από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ με απόφαση της προέδρου του κινήματος Φώφης Γεννηματά και  ο Ανδρέας Λοβέρδος απασφαλίζει και στέλνει σκληρό μήνυμα με πολλούς παραλήπτες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, ο πρώην υπουργός, εκτίμησε πως αν το ΚΙΝΑΛ δεν αυξήσει σημαντικά την εκλογική επιρροή του, τότε μοιραία θα φυλλοροήσει, όπως έγινε και με άλλα κόμματα.

«Θα έχει την τύχη του Ποταμιού», το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα, πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και έθεσε ως στόχο την αναγκαιότητα να υπερδιπλασιάσει το ΚΙΝΑΛ τις δυνάμεις του. «Διαφορετικά θα έχει την τύχη του Ποταμιού και θα γίνει έρμαιο του πού θα πάει», σημείωσε με νόημα.

«Δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε»

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «εγώ αυτό το απορρίπτω» και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει άλλη προοπτική για να έχουμε μάχιμο κόμμα», για να προσθέσει ότι ότι το 2019, παρότι το ότι το ΚΙΝΑΛ κράτησε δυνάμεις, «δεν μεγαλώσαμε όσο θα θέλαμε». «Το 8% μπορεί να γίνει εφαλτήριο και να επαναληφθούν οι συσχετισμοί, μοιραία τότε, όμως, η κατάληξη αυτού του χώρου δεν θα είναι καλή», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει διακριτή θέση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ο υπαρξιακός και θέλουν μας καταπιούν», υπογράμμισε.

«Είμαι πολιτικά δραστήριος»

Στο ερώτημα, αν θα είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «είμαι πολιτικά δραστήριος, είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως η ώρα για την υποψηφιότητα δεν είναι τώρα».

Άφησε ωστόσο και μια αιχμή για συναδέλφους του ότι ίσως σχολιάζουν το πού στέκεται ο ίδιος, λέγοντας ότι «δεν το λένε δημόσια, αλλά αυτοί που το λένε κρυφά δεν έχουν εικόνα πολιτικής. Αν είχαν θα ήξεραν ότι ένας πολιτικός όταν ασκεί εξουσία από τα έργα του ως υπουργός προκύπτει και το πού τοποθετείται στην πολιτική γεωγραφία».

Τι είπε στη Φώφη Γεννηματά

Για την «καθαίρεση» του, επανέλαβε κάτι που είπε και σε άλλη του συνέντευξη: πριν την ανακοίνωση αντικατάστασης του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είχε προηγηθεί συνάντηση με την κυρία Γεννηματά, διάρκειας ενός λεπτού. «Της είπα ότι αν αυτό πιστεύει, αν κάνει καλό στο κόμμα και στην ίδια, προχωράμε. Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και μετά εγώ πήγα στη δουλειά μου», υπογράμμισε.

Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές

Μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του έτους σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ’21 είναι χρονιά εμβολιασμού», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την έως τώρα διαχείριση των εμβολίων. «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι στόχος ειναι 8.000 εμβόλια την ημέρα, άρα όλη τη χρονιά θα έχουμε εμβολιασμούς», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περιμένει να στηθούν κάλπες φέτος