Δένδιας από Ρώμη: «Θέλαμε ισχυρότερη στήριξη από την Ιταλία, στο ζήτημα των κυρώσεων»

Με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, συναντήθηκε στην Ρώμη σήμερα Τετάρτη το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.  Οι δύο άνδρες συζήτησα θέματα διμερούς, αλλά και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Προτού αναχωρήσει για τη Λισσαβόνα, τον δεύτερο σταθμό του ταξιδιού του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου Λουίτζι Ντι Μάιο. Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την Ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα».

Δένδιας από τη Ρώμη: Θέλαμε ισχυρότερη ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν μάσησε τα λόγια του, αναφορικά με την στάση που τήρησε η Ιταλία στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, το οποίο η Ιταλία δεν έδειξε να στηρίζει με την θέρμη, που η Ελλάδα ανέμενε.

«Τον ενημέρωσα (σ.σ. τον Ιταλό ομόλογό του), για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med. Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία. Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.