Επί ποδός οι λοιμωξιολόγοι: Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν - Από τον Ν. Χαρδαλιά οι ανακοινώσεις (Video)

Σε ό,τι αφορά την πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στο πλαίσιο της τακτικής εξ αποστάσεως ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δήλωσε πως η εικόνα στην Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη.

Ο κ. Ταραντίλης γνωστοποίησε επίσης,  πως κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώνει της αποφάσεις της κυβέρνησης, που θα βασίζονται πάντα στις εισηγήσεις των ειδικών, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Άλλα σημαντικά σημεία της ενημέρωσης της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2021:

  • Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου και είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία δεν είναι γραμμική. Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα.
  • Σήμερα το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών.
  • Μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς
  • Μέχρι χθες έγιναν στη χώρα μας έγιναν 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή εμβολιάστηκε το 0,42% του πληθυσμού, τη στιγμή που στον κόσμο ο μέσος όρος είναι 0,31%.
  • Η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μας είναι ικανοποιητική. Είναι στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Αν κοιτάξουμε και τις άλλες χώρες, στην Ελλάδα η κατάσταση έχει προχωρήσει βάσει και των δόσεων που έχουμε λάβει. Όσο έρχονται δόσεις, όσο εντάσσονται εμβολιαστικά κέντρα τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σύμφωνα με το πλάνο.
  • Ο στόχος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς είναι μέσα στο καλοκαίρι να επιτύχουμε το πολυπόθητο 70%.