Μαραθώνια κατάθεση 11 ωρών του Γ. Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis

Έντεκα περίπου ώρες διήρκησε η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας είναι το πέμπτο κατά σειρά πολιτικό πρόσωπο που προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε για την υπόθεση της Novartis, καθώς προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα, που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας, για τον οποίο η υπόθεση έχει ήδη μπει στο αρχείο, κατέθεσε πληθώρα στοιχείων προκειμένου να αποδείξει την ύπαρξη σκευωρίας για την ενοχοποίηση των πολιτικών και για τις μεθόδους πιέσεων που του ασκήθηκαν σε διάφορα επίπεδα.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση.