Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη: «Κανείς στο δρόμο μετά τις 10 το βράδυ» - Νέα σύσκεψη για τα μέτρα

Το μήνυμα πως τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις ημέρες των εορτών, θα τηρηθούν απολύτως και με αυστηρότητα, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενόψει των Χριστούγεννα.

Ούτε ψυχή στους δρόμους μετά τις 22:00

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε, πως δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατείες ή αλλά σημεία συγκέντρωσης, ενώ τόνισε ότι από τις 22:00 το βράδυ τόσο τη παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα αλλά και όλες τις εορταστικές μέρες δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ανήμερα των Χριστουγέννων και μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα επιτρέπεται στους πολίτες να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους, αλλά αυστηρά μέχρι 9 άτομα. Ανέφερε, δε, ότι η αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει ακόμα και σε σπίτια τις εορταστικές μέρες, μόνο αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις. «Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τηλεδιάκεψη για τα μέτρα

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο ακριβώς την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τις μέρες των γιορτών.

Στη διάρκειά της συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.