Σεβασμός στη Δημοκρατία και ώρα πολιτικών αποφάσεων

Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική επιστολή για εξάμηνη παράταση θα γίνει αποδεκτή εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του στο Reuters ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

«Η Ελλάδα έχει κάνει ότι ήταν δυνατό προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της Ε.Ε. και του σεβασμού στη Δημοκρατία και τη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή. Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε», αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή  του.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε δηλώσει ότι «τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι».

Μάλιστα τόνισε ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε».

Ο Υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».

«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Ή θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης» δήλωσε με νόημα ο κ. Παππάς.