Ν. Δένδιας: Η ΝΔ ιστορικά υπήρξε πάντα η παράταξη των αδυνάτων

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ «Μαζί από Απόσταση», εξέφρασε την ελπίδα «να βγούμε από αυτή την τεράστια κρίση νικητές, όρθιοι, αλλά κυρίως όλοι μαζί».

«Δεν υπάρχει λοιπόν και στην Ελλάδα μονοπώλιο καρδιάς μόνο στην Αριστερά. Εμείς, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουμε με εκδηλώσεις σαν τη σημερινή της ΟΝΝΕΔ, ότι νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο, ότι το άνοιγμα της ψαλίδας της ανισότητας μέσα από την κρίση, και μας νοιάζει, και μας πονάει, και μας ενοχλεί, και το πολεμάμε. Και είναι πολύ σημαντικό, ότι την πρωτοπορία για αυτό την παίρνει η Νεολαία μας. Δείχνει ακριβώς ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι αυτό που η αντιπολίτευση μας κατηγορεί, ένα «νεοφιλελεύθερο» κόμμα.

Άλλωστε αυτό είναι και ιστορικά παντελώς αναπόδεικτο και έωλο. Δεν υπάρχει νεοφιλελεύθερο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι αντίθετα μια πολύ μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, με τεράστιες κοινωνικές ευαισθησίες. Μια παράταξη που αντιλαμβάνεται με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη στήριξης του συνανθρώπου την δύσκολη στιγμή» επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός σημείωσε πως «αυτό λοιπόν, χωρίς περιττές μεγαλοστομίες κάνει η ΟΝΝΕΔ με την εκδήλωση αυτή», τονίζοντας ότι είναι όλοι δίπλα της: η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη της παράταξης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.

Ν. Δένδιας: Eίμαστε όπως πάντα μια γροθιά

Ο κ. Δένδιας δήλωσε συγκινημένος από τα μηνύματα των βουλευτών της παράταξης. «Μηνύματα συγχαρητηρίων για την άξια Νεολαία μας, για την ΟΝΝΕΔ, για τον πρόεδρό της τον Παύλο Μαρινάκη, για τα στελέχη της. Δείχνει αυτό ότι υπό την ηγεσία του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαστε όπως πάντα μια γροθιά. Από τη Νεολαία μέχρι την κοινοβουλευτική ομάδα, μέχρι το υπουργικό συμβούλιο. Όλα τα στελέχη που μάχονται για μια καλύτερη Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Eκμυστηρεύθηκε παράλληλα ότι η εκδήλωση αυτή του θυμίζει «μια θρυλική ατάκα του μακαρίτη Ζισκάρ Ντ΄Εστέν, o οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, στην προεκλογική εκστρατεία εναντίον του Φρανσουά Μιτεράν στις αρχές της δεκαετίας του 1980: Όταν ο Μιτεράν, εκπροσωπώντας τον επελαύνοντα σοσιαλισμό, έκανε κήρυγμα στον Ντ΄Εστέν για την ανθρώπινη ευαισθησία, αφού τον άκουσε ο Ντ΄Εστέν με υπομονή, του είπε στο τέλος: ‘κοιτάξτε να σας πω, δεν έχετε το μονοπώλιο της καρδιάς’».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Δένδιας ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος», συμπληρώνοντας ότι «πάντα η παράταξη αυτή, ιστορικά, στην πορεία της, από την αρχή με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπήρξε η παράταξη των αδυνάτων. Η παράταξη των λαϊκών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στην ανισότητα, απέναντι στην ανισομέρεια κατανομής του πλούτου, μια παράταξη που εγγυήθηκε ιστορικά την ισότητα των ευκαιριών».