Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το lockdown στη Δυτ. Αττική: Aντί να προλαμβάνει, κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει

Ευθύνες επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη προληπτικών μέτρων, που οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική, και για την επιβολή περιοριστικών μέτρων αδιαφορώντας για τη στήριξη των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση «αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει», συμπληρώνοντας ότι «αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια. Επί εννιά μήνες έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας. Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!»