Ισχυρός ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Ταύτιση απόψεων ΠΘ-ΥΠΕΝ των ΗΠΑ - Η συνάντηση στο Μαξίμου

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και οι αμερικανικές επενδύσεις συζητήθηκα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Νταν Μπρουλέτ (Dan Brouillette), είχε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η  ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η ενεργειακή συνεργασία Αθήνας-Ουάσινγκτον αποτελεί, άλλωστε, τον έναν από τους έξι τομείς προτεραιότητας του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, με τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας να ενισχύεται διαρκώς και, πέραν της διμερούς διάστασης, λαμβάνοντας και περιφερειακές προεκτάσεις, με τη χώρα μας να εξελίσσεται σε ισχυρό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Μητσοτάκης - υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ: Η συνάντηση στο Μαξίμου |  Alphafreepress.gr

Επίσης, αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαρκή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας.

Μεταξύ των δύο πλευρών καταγράφηκε πλήρης ταύτιση απόψεων για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ στο Μαξίμου - Τι... |  Πολιτική Ειδήσεις

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, συμμετείχαν o αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Ενέργειας, Matthew Zais, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt και ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Chip Laitinen.