Νέα τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να προεδρεύσει, αύριο στις 12:00, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συτονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό και την ετοιμότητα για έγκαιρη διανομή των δόσεων του εμβολίου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της Pfizer και εντός 24 ωρών θα είναι διαθέσιμο για διανομή στις ευρωπαϊκές χώρες.

Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος ως προς τη δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα και ότι παρακολουθεί από κοντά το σχετικό σχέδιο.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που ανέλαβε η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπάρχει το επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης, όπου θα εμπλακούν αρκετά υπουργεία και, εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και στήριξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις.