Βουλή: Αιχμές για τους εμβολιασμούς από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης - Έντονες αντιδράσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τις έντονες αντιδράσεις τόσο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και άλλων κυβερνητικών στελεχών, όσο και του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, προκάλεσαν οι επιφυλάξεις και οι αιχμές για το εμβόλιο του κορωνοϊού, που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής.

 

Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βελόπουλος ότι “τοποθετούμαστε και παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι εντελώς αντίθετο με την προστασία της υγείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, που έκανε λόγο «για αντιεπιστημονικές απόψεις και καλλιέργεια φόβου», ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για αντιεμβολιαστική ρητορική του κ. Βελόπουλου με ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος της φοβίας.

«Γίνεται μονομερής ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες»

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του ΤΑΠΠ, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «γίνεται μονομερής ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες που είναι υπέρ του εμβολίου οι απόψεις των οποίων προωθούνται μέσα από τα κανάλια».

«Οι ίδιοι και ίδιοι βγαίνουν στα ΜΜΕ που ελέγχει η κυβέρνηση καλλιεργώντας στο κόσμο τρομολαγνεία. Μας κατηγορούν, όσους είμαστε επιφυλακτικοί και διαφωνούμε με το εμβόλιο, ότι είμαστε ψεκασμένοι. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν εξέφρασε τους ίδιους ενδοιασμούς με την Ελληνική Λύση. Κανένα όμως ελληνικό μέσο δεν έπαιξε τη δήλωση Μακρόν, που ήταν ξεκάθαρα επιφυλακτικός και είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το εμβόλιο», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προέβλεψε να «έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες οι εταιρίες που παράγουν εμβόλια σε περίπτωση που προκαλέσουν παρενέργειες».

«Δεν θα κάνω τον κόσμο πειραματόζωο»

«Γιατί να αναλάβω το κόστος και να προτρέψω τον κόσμο στο θάνατο. Δεν θα τον κάνω εγώ πειραματόζωο», σημείωσε. Ο κ Βελόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι, «υπάρχει το φάρμακο για τον κορονοϊό αλλά αποκρύπτεται», ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία που προωθεί το εμβόλιο, «στο παρελθόν έχει αναγκαστεί και έχει αποσύρει φάρμακά της από το εμπόριο γιατί διαπιστώθηκε ότι ήταν επικίνδυνα».

Ο ΠΟΥ

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το εμβόλιο δεν σημαίνει και μηδενικό covid. Υπάρχουν αντιδράσεις κορυφαίων διεθνών επιδημιολόγων που λένε ευθέως για μεγάλους κινδύνους του εμβολίου. Χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια για το εμβόλιο», ανέφερε ο κ Βελόπουλος ενώ έκανε λόγο για «τρομοκράτες τους κορονοϊού».

«Στις ΗΠΑ υπάρχει το φάρμακο σε μεγάλες ποσότητες γιατί δεν το παίρνουμε και αγοράζουμε το εμβόλιο; Είμαστε η πρώτη χώρα σε καταγραφή θανάτων το μήνα, είμαστε ίσοι με τους νεκρούς στη Σουηδία η οποία όμως άνοιξε την αγορά της ενώ εμείς την έχουμε κλειστή», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

 

«Εκτιμώ πως η αντιεμβολιαστική ρητορική του κ. Βελόπουλου μέσα στο Κοινοβούλιο ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος της φοβίας ενόψει των εμβολιασμών, όποτε γίνουν, μέσα σε μια κοινωνία η οποία έχει μεγάλο φόβο και ερωτηματικά», σχολίασε σε παρέμβαση του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προσέθεσε:

Βούτσης: «Να βοηθήσουμε και να περιμένουμε πραγματικά τους επιστήμονες» 

«Θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε και να περιμένουμε πραγματικά τους επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Στόχος μας είναι να ορθοποδήσει η χώρα και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων, διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να καταθέσουν τα επιστημονικά έγγραφα και να υπάρξει μια αντίθεση σε αυτή τη ρητορική».

 

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, καταλόγισε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες στον κ. Βελόπουλο.

«Κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους, βλέπουμε με επικίνδυνο τρόπο να επιχειρούν και να διεκδικούν την ηγεσία της αντιεμβολιαστικής εκστρατείας. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες να χτίσουμε ένα τείχος ευθύνης και λογικής απέναντι σε αυτούς που με πολιτική ιδιοτέλεια αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο κ.Μπουγάς.