Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές εφεδρείες για το πρώτο διάστημα του 2021»

“Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αυτά θα είναι ακόμα δύσκολα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι είμαστε συντηρητικοί στις προβλέψεις μας και για το 2021, όπως και για το 2020 και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι “από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με την πανδημία, η ανάκαμψη θα είναι ρωμαλέα και δυναμική στη χώρα μας, γιατί ” έχουμε στρώσει όλο αυτό το διάστημα το χαλί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις υποδομής για να μπορούμε ακριβώς να δρομολογήσουμε αυτή τη γρήγορη ανάπτυξη”, όπως είπε

Αστάθμητοι παράγοντες

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ο προϋπολογισμός του ‘21 εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες με σημαντικότερο πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση”.
Υπογράμμισε πάντως ότι αυτό “βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020”.

Τόνισε μάλιστα απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ ότι “το παράδειγμα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε τοπικό επίπεδο” και σημείωσε ότι “θα εκπονηθεί ένα μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού το οποίο θα συνυπολογίσει και αυτούς οι οποίοι πρέπει εμβολιάζονται για λόγους παραδείγματος”.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο χαρακτήρισε «πρώτης επιχειρησιακής προτεραιότητας για το 2021».

Πρόοδος στο συνταξιοδοτικό και στην γραφειοκρατία
«Θέλω από τη μία να αναγνωρίσω τη μεγάλη πρόοδο η οποία έχει γίνει από τον Γιάννη Βρούτση και τον Χρήστο Χάλαρη ως προς την απονομή των νέων συντάξεων και αυτό το τιτάνιο έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού ενός συστήματος το οποίο ήταν εξαιρετικά δυσκίνητο, εξαιρετικά γραφειοκρατικό”, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: ” Έχω ζητήσει από το Διοικητή του ΕΦΚΑ ένα επιχειρησιακό σχέδιο για το πώς μπορούμε να προσθέσουμε δυνάμεις αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων με έμπειρους ανθρώπους τους οποίους θα ψάξουμε να τους βρούμε, όπου υπάρχουν αυτοί διαθέσιμοι, έτσι ώστε να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων”.
“Είναι μία προσωπική μου δέσμευση και θα τύχει της προσωπικής μου φροντίδας”, κατέληξε.