Ν. Παπαθανάσης: Επιδότηση για τη δημιουργία e-shop μέσω ΕΣΠΑ στις αρχές του νέου έτους

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα επιδοτείται η δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, προανήγγειλε για τις αρχές του νέου έτους ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα «τρέξει» τις επόμενες μέρες, δια του οποίου θα επιδοτείται και η αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης.

«Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

Σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς

Σημείωσε παράλληλα ότι πέρα από το αυριανό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για ημερομηνίες ανοίγματος άλλων κλάδων, τονίζοντας ωστόσο ότι, όπως έγινε και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Διευκρίνισε πως αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο.